Valeria Berntsson till IFK Malmö

Héctor Valeria Berntsson på Majvallen i Göteborg. Foto: Héctor Valeria Berntsson

Nu kan IFK Malmö presentera sitt första nyförvärv inför comebacksäsongen i Ettan 2021. Detta då den 23-årige mittbacken Héctor Valeria Berntsson ansluter från Västra Frölunda IF.

– Det känns jättekul att vara en del av IFK Malmö. Jag har haft bra känslor ända sedan min första träning här i oktober och ser fram emot 2021, säger Valeria Berntsson.

”Di gule” fortsätter därmed inriktningen på spelare som vill utvecklas i sin satsning mot eliten.

Héctor Valeria Berntssons moderklubb är Hisingenbaserade Solväders FC där spel i division 6 och 7 gällde fram till och med 2016. Sedan blev det ett år i Mexiko i Cruz Azuls U20-lag.

Tillbaka i Göteborg 2018 väntade division 2-spel i Sävedalens IF och efter ett halvår där övergång till Västra Frölunda IF.

I denna förening var Valeria Berntsson en mycket viktig kugge vid seriesegern i division 3 2019. Faktum är att han röstades fram till årets spelare av supporterklubben West Front.

En skada under försäsongen stoppade honom dock från all seriefotboll 2020.

Mittbacken flyttade till Malmö inför höstterminen för att påbörja sina socionomstudier vid Malmö universitet.

Héctor Valeria Berntsson har under hösten deltagit på vissa träningar med IFK Malmö så han är väl scoutad av tränartrion.

– Vi får en stabil försvarsspelare med fin placeringsförmåga. Stark i duellspelet man mot man, konstaterar tränaren Per Harrysson.

– För något år sedan utsedd till Västra Frölundas bästa spelare av supportrarna. En krigare och pådrivare som passar väl in i IFK:s kravbild när vi tittar efter nya spelare.