Husic tillbaka snabbare än väntat

Foto: Evvel Husic

IFK Malmö-mittbacken Evvel Husic skadade sig och tvingades uppsöka sjukhus under förra lördagens match mot Nybro IF. Foto: Evvel Husic

Förra lördagen råkade IFK Malmö-spelaren Evvel Husic ut för en skada mot Nybro IF och de flesta trodde att hans säsong skulle vara över. Men nu kommer Husic själv med lugnande besked.
– Förmodligen är jag i speldugligt skick redan nästa vecka, säger 20-åringen till ifkmalmo.se.

Sexpoängsmatchen mot Nybro hade bara pågått i drygt 21 minuter då olyckan var framme. Evvel Husic gick upp på en hörna och fick en knuff i ryggen.

– Jag föll helt okontrollerat och kom ner olyckligt med ena axeln. Nyckelbenet fick sig en rejäl smäll, men någon hjärnskakning var det aldrig tal om, berättar Husic på fredagseftermiddagen, sex dagar efter händelsen.

Läkningen har gått över all förväntan för 20-åringen som kunnat hålla igång med cykling under hela veckan. Och på fredagskvällen skulle han ägna träningspasset åt att jogga.

Evvel Husic har en positiv höst att blicka tillbaka på. Detta då hans formkurva och utveckling som fotbollsspelare pekat stadigt uppåt.

– Ja, det har känts bra under hösten. Våren var lite tyngre, men nu känns det som att jag kommit igång. Jag har till och med svarat för tre mål efter uppehållet, ler IFK:aren som alternerat mellan att spela på innermittfältet och som mittback.

Till ”di gule” anlände han inför säsongen 2015. Husics fotbollsvagga var annars placerad i FC Rosengård och vid 17 års ålder fortsatte äventyret i Trelleborgs FF.

31 oktober går ditt kontrakt med IFK Malmö ut. Blir det någon fortsättning i den gula tröjan?

– Det beror på vad klubben och jag själv vill. Jag har inga andra konkreta bud just nu och kan absolut tänka mig att stanna kvar i IFK om vi kommer överens i kontraktsförhandlingen. Personligen har jag fått en riktig nytändning sedan vår tränare Olle Nordin kom hit, avrundar Evvel Husic.