Inför IFK Malmö – Högaborgs BK

IFK Malmö

IFK Malmö matchar hårt också den här veckan. Seger torsdag kväll i MM mot Husie IF, där semifinalbiljetten utkvitterades. Och redan på lördagseftermiddagen är det tid igen.

Endast drygt 40 timmar mellan matcherna, det är knappt tröjorna hinner torka i tid. För helgens motstånd svarar Högaborgs BK, som efter ett antal säsonger i division 3 nu tagit klivet upp i tvåan igen.

Dagens kombattanter uppträder som bekant i samma serie 2018, division 2 Västra Götaland.

– Så det blir en intressant värdemätare, säger IFK-generalen Nils-Erik Persson.

Högaborg är en förening som inger respekt. HBK har i många år utgjort talangfabrik för Helsingborgsfotbollens utveckling. De två största namnen med denna moderklubb är Henrik Larsson och Mats Magnusson.

Men listan kan göras lång utöver dessa båda landslagsikoner.

IFK Malmö har gått från klarhet till klarhet under senare tid, dessutom med målet fritt från påhälsning de tre senaste matcherna.

– Strukturen i vårt spel börjar sakta men säkert växa fram, fortsätter Nisse Bagare.

Fortfarande har IFK en del presumtiva startspelare utanför truppen. Positivt är att Robin Svensson var tillbaka med ett kort inhopp redan mot Husie. I den drabbningen ersatte han Sami Güngör som hade insjuknat i en magåkomma under matchdagen.

Något spel på lördagen blir det heller inte.

Vidare är namn som Jesper Rindmo, Noor Zadran, Viktor Ivanov och Mohamed Rahmé utanför laget mot Högaborg. Men det betyder samtidigt att fler spelare får visa upp sig och ta chansen att slå sig in i premiärelvan, den 9 april mot lokalkollegan FC Rosengård 1917 på bortaplan.

Innan dess möter ”di gule” Vellinge IF i genrepet nästkommande helg.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.00.

Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Nehar Maliqi – 3. Ali Fakhro, 4. Jusuf Qoku, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Gustaf Backaliden, 7. Mohamed Ramadan, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Mirlind Mejzinolli, 12. Ali Asa Jagori, 15. Martin Holm (lk), 19. Robin Svensson, 20. Victor Sköld, 21. Sajjad Al-Khazaali, 27. Mikael Marques de Pombal Vivar. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (studier), Dylan Gomli (skadad), Jesper Rindmo (utbildning med jobbet), Mohamed Rahmé (personliga skäl), Noor Zadran (avstängd för den grova utvisningen mot Kulladals FF i MM), Sami Güngör (sjuk), Viktor Ivanov (skadad).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.