, ,

IFK Malmö ute ur Svenska Cupen

Elliot Lindquist Nilsson gladde i IFK Malmö-försvaret. Foto: Casper Johansson 2022

IFK Malmö förlorade hemmamatchen mot Lunds BK med 1-2 i Svenska Cupens första omgång. Trots halvtidsledning och mycket bra spel i första halvlek blev resultatet ändå en gul förlust i en drabbning som kunde slutat hur som helst. 

– Återigen åkte vi på en hedersam förlust. Vi hade en period i andra halvlek där vi inte var tillräckligt bra och straffades med två mål. Annars svarade vi för en bra prestation, sade tränaren Firat Sahan.

Första halvlek bjöd på ledningsmål i den 36:e minuten genom  Oscar Erlandsson och flera chanser fanns för IFK Malmö att utöka ledningen på Malmö Stadion.

”Di gule” stod för ett bra passningsspel och en överlag stabil insats som nog kan betecknas som årets bästa insats.

IFK-chanser kunde även ses i andra halvlek, bland annat i slutet av matchen med bollar runt Emir Plakalo i LBK-målet. Men det var Lund som nätade två gånger efter pausvilan genom Rasmus Wendt (minut 52) och Dennis Olofsson (minut 72).

Denna match och GAIS-matchen har bjudit på årets bästa prestationer och borde resulterat i bättre utfall, men det är svårt att nå den framgången som laget så väl skulle behöva.

Blott 17-årige mittfältaren Victor Isgren utsågs till matchens lirare. Sufyan Abuzayda stod för en riktigt bra insats på sin mittbacksposition och även Elliot Lindquist Nilsson gladde på vänsterbacken, trygg med bollen som han är samt gör saker och ting rätt.

På lördag väntar nästa seriematch borta mot Tvååkers IF.

IFK Malmö – Lunds BK 1-2 (1-0)
Publik: 80.
Mål: 1-0 (36) Oscar Erlandsson, 1-1 (52) Rasmus Wendt, 1-2 (72) Dennis Olofsson.
Assist: 1-0 Kofi Yeboah Addae (passning).
Matchens lirare, IFK Malmö: Victor Isgren.
Matchens lirare, Lunds BK: Emir Plakalo.

Utförligare matchfakta kommer senare.