Eket borta redan på lördag

IFK Malmö

Lördag klockan 15.30 stundar årets första holmgång i främmande land. Ekets GoIF tar emot med öppna armar och slipade dobbar. De har bara en målsättning: – Inga serieledarpoäng härifrån! Det får stöddiga seriefavoriter ta nån annanstans...

Lyckligtvis vet våra grabbar allt detta, då många har stor erfarenhet av bortabataljer i skånska landsändar. Risken för underskattning är minimal.

Eket är också nykomling i trean, avancerade i fjor som bästa tvåa från sin division 4-grupp, med 50 poäng mot ”di gules” seriesegrande 48. Och har bara förlorat en hemmamatch på över ett år. Det sätter skräck i alla.

Senast gjorde IFK trots allt en habil insats, förmådde efter möda bärga den tredje poängen på straff i 90:e. Precis som serieledare gör eller förväntas göra.

Matchen totalt vann IFK klart ”på poäng”, och det kunde precis som mot BK Olympic stått 4-0 i paus efter mycken gul grannlåt och en uppsjö av målchanser i första halvlek.

Det är också mycket svårt att hemma svara upp en bortapremiärkross, som bäddar för fällor, överförväntningar och inställningsproblem.

Men nu är det stora nervspelet avklarat, och den så kallade vardagslunken inträder. Champagnefesten på Lindängen och lycklig ”hemma”-landning i Arlöv följs av en rälig bortamatch långt in i HIF-land.

Alldeles lagom att än en gång visa klassen och motsvara sitt solida favoritskap till serieseger hos samtliga bettingbolag (snittodds: 2.75 gånger insatsen).

Även om det inte blir särskilt nesligt att ha tappat borta mot Ekets GoIF. Ett öde som kan komma att delas med många?