Inga 8-0 mot BK Olympic på Stadion!

IFK Malmö

Efter en halvtropisk, lång skön VM-sommar blir det äntligen ordning i tillvaron med seriespel i div 3 Södra. IFK Malmö bjuder BK Olympic välkomna till lördagens match 2/8 kl 13.30. F ö samma dag som arga seriesegerkonkurrenten Österlen tampas med IFK Trelleborg på Vångavallen, bara några mil från Stadion.

Som vanligt har vi ett formstarkt lag på besök, kanske därför vi förlorat 2 av våra 4 stadionmatcher? Borta har IFK klart bättre målstatistik, 22-9 mot 15-10(h), vilket är högst anmärkningsvärt i fotbollsvärlden. Olympic har gjort en strålande säsong, efter att fått ordning i leden från andra omgången. Bortser vi från premiärens grandiosa 8-0 till IFK Malmö, har lindängarna åstadkommit 27-15 mot IFK:s 29-19, således målmässigt bättre än seriefavoriten, vilket vi ber att få gratulera våra gröna malmöbröder till.

Av senaste 5 har Olympic vunnit 4 – bl a mot urstarka Lödde på bortaplan! – samt hemmakryssat mot Trelleborg, så det bästa för hemmalaget är att totalt glömma målfrossan på Lindängens IP den 12 april.

Vårens blandade gula statistik är ursäktad, ty bakom ligger osäkerhet och ekonomiproblem efter förlusten av ordförande Sten och hans ekonomikontakter. Det har vållat oro och negativ energi i spelartruppen, annars vågar jag påstå att ett annat lag än Österlen FF lett div 3 Södra.

Värst gick det dock för seriens tredje f d ledarlag, Hittarps IK. Sedan de obesegrade till 8:e omgången krossades på hemmaplan av Malmökamraterna (2-6), har de inkasserat 5 raka smällar mot lag från alla nivåer i serien. Därför hoppas vän av ordning att de reser sig i nästa omgång (9/8), när Österlen kommer till Hittarp 🙂

Och redan på lördag får ÖFF bekänna färg borta mot jättedödarna IFK Trelleborg – som piskat både IFK Malmö och Hittarps IK på Vångavallen. Förmår kamratlagen Malmö och Trelleborg hemmavinna sina höstpremiärer, är den gula ordningen återställd med rätt lag åter överst i serien.

Vilket skulle bevisas!

Åter till verkligheten: den oroade truppharmonin är klart på bättringsvägen efter en bedrövlig seriefinal hemma mot ÖFF. Stabilisering pågår efter starka insatser från våra egna led. A-truppen har under sommaren bantats med 4 namn: Mattias Folkesson (spelande tränare Åkarp), Markus Folkesson (Åkarp), Ghassan Talozi (Kosova IF) och Kevin Lay (lån Lilla Torg).

På plussidan stärks försvarslinjen av ett 3-månaders mittbackslån från Torns IF. Tim Vincze, 24, tidigare i Lunds BK, har ej förmått erövra en plats i stångbyklubbens hemvävda lagsammansättning, utan får användas av oss i 90 dagar fr o m mötet med Eket(h) den 9 augusti. Kanariefåglarna glädjer sig extra över att denna duktiga mittback själv tog kontakt med IFK och tränare Malik Sesay, vilket till slut resulterade i ett smidigt förhandsfinansierat supporterengagemang.

Till sist, kära IFK:are: Visa er i övrigt stora solidaritet också för bättre publiksiffror. Första augustiveckan, 2-9/8, är otroligt viktig för Idrottsföreningen Kamraterna Malmö. I jättepotten ligger starkt förbättrad ekonomi via avancemang i Svenska Cupen och hemmaseger mot Torns IF tisdag 5 aug kl 19. Vi har som bekant stor erfarenhet av att betvinga div2-lag  (inkl serieledande), och ser nu möjliga toppmatcher mot elitlag från Allsvenskan och Superettan!

Före och efter Torn, kan återtåget till vår tidigare ledarposition i serien säkerställas genom en normalt stark offensiv mot BK Olympic samt påföljande lördag, 9/8 kl 13.30, mot Ekets GoIF – också på Stadion.

Gula Grillen på Malmö Stadion leder redan stans korv- och hamburgerliga. Kom och prova klassen! Grillutskänkningen står också för våra matchomkostnader.

Så välkomna till en gul jättevecka på Malmö Stadion 2-9 augusti.

180 kronor för 3 målstarka stadionmatcher är stans prisvärdaste underhållningserbjudande!

Text: Rolf Liljeblad