Borstahusen på lördag kl 14.00

IFK Malmö

Efter en krävande het högsommarvecka återgår nu fotbollen och vädret till normalare förhållanden. Tack och lov för det, 95 min i intensiv hetta är svårt, särskilt med superviktiga matcher var tredje dag. Och allt detta direkt efter semesteruppehållet.

Så våra lirare får med beröm godkänt för rekordveckan, även om det måste vara tillåtet att också vädra missnöjet över missade godbitar i Svenska Cupen.

Anrika Borstahusens BK har det just nu kämpigt. Dåliga resultat, nedflyttningsplats och lämnande tränare/spelare är mardröm för det lag som tippades bland de högst placerade i våras. Fastän vi ska kämpa om poäng mot dem på lördag, vill vi tillönska våra seriekolleger förbättrade utsikter med den nya tränaren, som sägs vara på ingående.

Frånsett cupmatchen mot Torn har Di Gule haft en fin period sedan den bedrövliga hemmaförlusten mot Österlen 19/6. Som därefter ledde serien med hela 6 poäng före oss, vilket nu plötsligt bara är 1 poäng. Så all heder åt våra grabbars stronga resning efter diverse kris och disharmoni.

Kanariefåglarna har nämligen på sina senaste 3 seriematcher plockat fulla 9 poäng, medan Österlen blott tagit 4 av sina 9. Och det med ett nödrop, ty i senaste omgången räddade dessa marginalernas mästare poäng i slutminuterna, 3-3 i 87:e mot Hittarp(b) efter underläge 1-3. Som flera gånger påtalats i dessa förgulnade spalter, betvivlas att alla ÖFFs spel- och målunderlägen kan räddas under en hel serie?

Inte heller kattskit att Kanariefåglarna vunnit 6 av sina senaste 7 seriematcher med målskillnaden 23-9 = drygt 3 snittade mål per match. Härligt!

Just efter att hemsidan senast skröt med 2 inlånade backar för att avhjälpa bakåtläckorna, svarade backlinjen mycket imponerande på kritiken genom att hålla nollan mot Eket, med Matchens Lirare Jens Larsson i huvudrollen. Webbredaktionen lägger sig gärna raklång inför fortsatta motbevis i försvarsfrågan…

Inför lördagen på Ulkavallen ber vi slutligen att få uttrycka en förhoppning att IFK Malmö för första gången i serien förmår klara en fjärde raka seger. I de främre gula linjerna har vi landets vassaste målsprutarduo per serie räknat, Jörgen Nilsson och Mohamed Ramadan, som åstadkommit en sammanlagd målskörd om sanslösa 31 mål på sina 13 spelade matcher! Det finns inget svenskt lag i de 5 högsta divisionerna med 2 spelare som gjort vardera över 1 mål/seriematch.

Ta det som en fingervisning om upplösningen av seriedramat Div 3 Södra Götaland.

Malmökamrater som åker till Landskrona på lördag: ta med en gul halsduk så kan vi sammanstråla för att hålla varandras händer och klara varandras strupar mot heja-burna 3 poäng!

Text: Rolf Liljeblad