Våravslutning i Staffanstorp

IFK Malmö

Efter en lite blandad men ofta hänförande gul vårsäsong, är det nu dags för sista matchen onsdag 25 juni kl 19 på Staffansvallen. För motståndet står ett sargat Staffanstorps GIF – på sista tabellplats sedan 1-4 senast i jumbofinalen borta mot Ekets GoIF och 6 raka förluster. Därefter följer 5 veckors sommaruppehåll 26/6-1/8, innan IFK Malmös supervecka inleds – se nedan. 

Eftersom vi förlorade i torsdags kan det möjligen vara upplagt för en ny klang- och jubelföreställning i Staffanstorp? Fullträffar varannan match tycks ha blivit ett signum för IFK Malmö: Husie förlust-Hittarp storseger-Råå slitvinst-Hyllie storseger-Österlen förlust-Staffanstorp?

Det lyckades inte för hemmafavoriten att knäcka serieledande Österlen i seriefinalen. Trots stort spelövertag mot ett omställningslag med 3 satta mål på 4 chanser, förlorade IFK Malmö med 2-3. Efter inte helt obekanta konceptet ”ögonfägnande lir men utan skärpa nog” att sätta ett par till under särskilt första halvlekens utspelning.

Kliniske Jörgen Nilsson gjorde som vanligt några mål mot Österlen (nu 15 på hans 10 spelade matcher!), men några av våra tongivande ”högmeriterade” saknade svårförklarligt fokus och därmed satt säsongens tredje förlust. Så nu leder ÖFF vår serie med 6(!) poäng – i kraft av sin ensidiga taktik, påvra publikkost och ”långa bollar på Nichlas”.

Men Nichlas Schön är fantastisk. Grymt effektiv med sin otroliga frisparks- och skottstatistik. Inte konstigt att han nu ska provspela för allsvenska Mjällby och ev övergång under sommarfönstret 15/7-11/8.

Samt är målvakten Joel Hallgren som tidigare sagts seriens bästa. Denna gång överträffade han vår egen Daniel Pode, som darrade lite. Vilket han f ö ska kunna göra utan större problem, om seriens starkaste offensiv gör sitt. Vilket inte skedde i torsdags, då fokus och attityd var otillräcklig – vilket tränare Malik uttryckt på annan plats som ”sådant finns inte för en seriefinal hemma!”.

Detta blev den bestående sorgen efter Österlenmötet. En match som vinnes 4 gånger av 5. Och inte kan förlusten förklaras av stundens allvar, då flertalet spelare luktat tyngre krutrök än div 3. Således bara att bryta ihop och komma igen mot Staffanstorps GIF.

Nu emotser alla lag i Södertrean med spänning konsekvenserna av Nichlas Schöns eventuella övergång till högre serie.

En sådan öppnar för ny optimism från fler lag än IFK Malmö, Hittarp och Trelleborg. Även Lödde och Olympic har serietoppen inom synhåll, om nu Österlen förlorar sin stora allomstyrande stjärna. Och inte lyckas skaffa ersättare för övergångspengarna?

Slutligen är Malmökamraternas livsviktiga hemmamöte den 5/8 mot Torns IF i Svenska Cupens inledande omgång, sommarens gula snackis och hjärteangelägenhet. Där kan vi vid vinst ställas mot självaste MFF på Malmö Stadion, eller andra lag från Allsvenskan och Superettan. Med andra ord utsikter att lyfta hela föreningens ekonomi, varför högsta spelarpeppning efter seriefinalsförlusten då måste proklameras.

Höstsäsongen inleds med 3 stadionmatcher under intensivveckan 2-9 augusti:
1) lördag 2 aug kl 13.30 BK Olympic
2) tisdag 5 aug kl 19.00 Torns IF
3) lördag 9 aug kl 13.30 Ekets GoIF

Varmt välkomna x3 önskar vår grånade kassör alla glada semesterutvilade gulingar och gladfotbollsintresserade!

Text: Rolf Liljeblad