Seriefinal på Malmö Stadion

IFK Malmö

Efter Malmökamraternas storstilat återfunna vinnarspår, står vi nu inför den stora uppgiften att återerövra serieledningen från Österlen FF, som torsdag kl 19 hälsas välkomna till Malmö Stadion.

Det finns fog för optimism efter 14 gjorda mål på de senaste 3 matcherna, med stark lagharmonioch nya duktiga namn i den gula plusstatistiken. Men oavsett vilket lag som vinner, är resan till slutdestinationens åtrådda div 2 den 5 oktober lång och knagglig – med inte mindre än 12 hållplatser och lika många bataljer.

I lördagens 10:e serieomgång mot Hyllie(b) kom flera gula glädjebesked:
1) den gula offensiven åter på topphumör och denna gång sattes inte mindre än 6 av chanserna!
2) vi skapade nya kreativa lösningar när skyttekung Jörgen Nilsson var borta på högskoleseminarium!
3) Midfielder Armin Pasagic stod som vanligt för 2 assister – plus 1 fixad straff! Snacka om nyttig lagmedlem.
4) vårt starka reservkapital visade klass = 3 mål av Don Magnusson och Ghassan Talozi!
5) toppkonkurrenterna Hittarp och Österlen tappade 5 poäng av 6 i sina matcher!

Här poängfakta och kuriosa för motståndaren. Direkt efter enda förlusten hemma mot Hittarp, kom imponerande 6 raka segrar mellan 26 april och 14 juni. Men klubbens senaste 4 matcher har varit darriga och väldigt lyckosamma. Hemmakvitteringen senast mot Borstahusen bärgades på guds försyn i 86:e, enligt samstämmiga mediaomdömen. Vidare hängde man hemma mot Staffanstorp med 1-2 till sista kvarten. Därefter var ÖFF under konstant kvitteringspress i andrahalvlekarna mot Olympic(b) och Eket(b).

Till saken hör dock att seriens bästa målvakt bredvid Daniel Pode, Joel Hallgren, står i Österlen och avgjorde ovannämnda lyckliga utgångar. Han kan bli ett hot mot Kanariefåglarna, som i vissa matcher haft svårt att sätta sina otaliga målchanser.Till sist har också ÖFF sin skyttekung, Nichlas Schön, vars skottkanonader resulterat i 13 mål och delad skytteligaledning. Hur han ska omhändertas, är en intressant tränarfråga.

Trots mv Hallgren kan mycket väl också ÖFF stå på tur att genomlida Södertreans obligatoriska formsvacka? Som bekant har toppkonkurrenterna Trelleborg och Malmö haft vardera sin, och är nu åter i fas med en radda förlustfria resp 3 raka gula segrar, 14-4. Det tredje topplaget, f d serieledaren Hittarps IK, är mitt i en djup dipp med 3 raka förluster efter 7 inledande matcher utan förlust.Här ser vi en trend från div 2 och neråt, där formkurva och resultatsviter är påfallande tydliga och växlande!

Österlen har hittills inte kunnat betvinga något topplag på bortaplan. Nu möter man i tur och ordning IFK Malmö(b) som sin sista vårmatch. Därefter är första match efter sommarlovet IFK Trelleborg(b) på ”topplagens stupstock” Vångavallen (där både IFK och Hittarp torskat) innan man veckan efter (9/8) har nästa topplag Hittarp(b). Det programmet byter inget lag i serien till sig.

Till slut en upptuktelse: statusföreningen men soffliggarklubben IFK Malmö, med alla sina tysta och livslånga supporters, k-o-m-m-e-n-d-e-r-a-s nu man ur huse till Stadion på torsdag. Ta med käpp eller rullator in, det kostar inget extra. Utmana österlenbussens brantevikfans på egen bortasektion!

Vi borde skämmas som erbjuder Malmös bästa fotbollsunderhållning efter MFF – med massor av mål och grannlåt, men ändå inte gitter ta oss dit. Kom nu och stärk era tilltufsade gula känslor efter smällarna 2008-2010.

Och putsa till våra genanta publiktal!

Text: Rolf Liljeblad