Stadion och tre hemmapoäng!

IFK Malmö

… är stridsropet hos stukade gula seriefavoriter efter debaclet på Vångavallen för bara fem dar sen. Dagens duktiga gäster Husie IF måste betvingas på lördag klockan 13.30 om inte förstaplatsen ska försvinna i fjärran. Därför får konjunkturkänsliga IFK:are ej stanna hemma en jätteviktig dag som denna!

Hemmalaget IFK Trelleborg, som i fem inledningsmatcher förtvivlat letat efter sin förväntade klass, chockade efter paus gulingarna. Hittade plötsligt högsta slagstyrkan och körde brutalt över Malmökamraterna i andra halvlek.

Osäkra bortaspelare kom ingenstans och huvudena hängde allt mer när målen droppade in, trots att Daniel Pode skötte sig bra med ett antal klassräddningar.

Flera tongivande i laget erkände efter utspelningen att det redan före avspark inte kändes helt komfortabelt. Delvis mot bakgrund av att detta i förväg betraktats som den svåraste bortamatchen mot fjolårets serietrea bakom division 2-uppflyttade FC Höllviken och Nosaby IF.

En annan förklaring är den otrygghet som en tid rått i föreningen, efter förlusten av lagpappa och mångsysslande eldsjälen Sten Thynell.

Inte oväntat har detta temporära vacuum oroat på alla föreningsnivåer, inte minst i vårt segerrika och favorittippade representationslag. Redan under normala omständigheter är namnkunniga IFK Malmös seriefavoriter särskilt segerbegärliga och ett ”stort lovligt byte” att fälla för samtliga elva motståndare. Lägg till detta att vi är IFK Trelleborgs urgamla ärkerivaler, så blir deras tändmedel inte svårfunna.

Sakta men säkert jobbar IFK Malmö Fotboll på att rekonstruera sin arbetsfördelning, men efterverkningarna har sin tid och tryggheten på plan har varit nedsatt både mot IF Lödde och IFK Trelleborg.

Därför är Husie på Malmö Stadion ett lag som måste besegras om IFK ska återfinna vinnarspåret och fortsatt leva upp till sitt favoritskap.

Gästerna har varit lite upp och ner under sitt premiärår i trean. Efter inledande 4-2 mot Hyllie IK, följde tre raka nederlag innan man hittade tillbaka och senast i följd besegrade både svårspelade Eket (b) med imponerande 5-2 och topptippade Borstahusen hemma (3-2).

Således en svårgreppad motståndare med växlande resultatlista. Fullt klart krävs helt andra takter än i Trelleborg om de tre poängen ska stanna på Stadion.

Stärk därför våra revanschsugna grabbar med din närvaro på lördag klockan 13.30!

Text: Rolf Liljeblad