Vångavallen måndag 19.00: IFK Trelleborg

IFK Malmö

Tio dagar efter IFK:s recettmatch för sin avhållne ordförande Sten Thynell, 4-2 (h) mot IF Lödde, är det åter ”business as usual” och serien rullar vidare.

Vi är glada för ett tio dars matchuppehåll att träna på och försöka slutföra sorgearbetet efter vår avlidne chef. Det visade sig senast att Lödde blev en mycket svår match för oss, trots än en gång ett starkt sent avgörande.

Vad som skulle varit vår drivkraft, att spela för Sten, blev inte riktigt så. Känslorna ställde till det, och flera spelare har omvittnat hur svårt det var att tänka fotboll istället för på Sten Thynell i känsloladdade 90 minuter.

Motståndaren har å sin sida spelat ett tufft DM-derby mot TFF = 0-5-förlust, efter ketchup-effekt på slutet. IFK Trelleborg är seriens största besvikelse så här långt. Topptippade har de bara vunnit en av fem matcher och måndagens hemmamatch mot seriefavoriten och IFK-brodern från Malmö är sista chansen att hoppa på topptåget.

Inom IFK Malmö hoppas vi att turbulensen efter förlusten av ordföranden har landat, så att veksamheten åter kan rulla i kända segerrika hjulspår!

Men oaktat detta, är måndagens match säsongens svåraste på pappret, då IFK Trelleborg var fjolårsseriens högst placerade lag efter uppflyttade FC Höllviken och Nosaby.

Och trots en ståtlig gul serieledning har det varit mer eller mindre darrigt i alla IFK-matcher efter Olympic-premiären (b).

Text: Rolf Liljeblad