Revansch för 87:e i Skillinge!

IFK Malmö

Seriefinalens bittra antiklimax växlar omgående och utan pardon till ett jättetufft DIV 2-KVAL. Mentalt nollställda och krafttömda efter urladdningen mot ÖFF, ska hemmalaget direktmobilisera mot Stafsinge IF från div 3 sydvästra Götaland. Som i lugn och ro spelat av sin serie, stadigt andraplacerade och totaltfokuserade på ett välpreparerat kvalspår.

Inga bra förutsättningar för vingklippta Kanariefåglar, som för bara 2 dar sen länge var uppe och vände i div 2. Men å andra sidan har hemmalaget tidigare i år visat sig starkast när stressen varit som störst, t ex då gult sensationellt totalknäckte serieledande Hittarp(b) med 6-2 efter 2 egna raka smällar och målfacit 0-5 (t ex Husie på Malmö Stadion, 0-1).

Så om våra killar bara hinner hämta andan och ladda om, växlar vi in kvalitetsloket på rätt spår och visar hela olyckskören att ett gult pansartåg lik förbannat är regionens bästa div3-lag! Vilket IFK Malmö är och förblir. Och som sådant ska vi klara detta skickliga men för oss okända fotbollslag hemma på jättelika Malmö Stadion i elljus.

Allra helst med något mål extra till lördagens retur, där vi säkert får problem med t ex en uddamålsförlust i slutminuterna? Som alla vet är det sammanlagda mål som gäller. Vid lika enl UEFA-regler, förlängning 2×15 och till sist straffar i Falkenberg.

Stor varning dock för nr 9, Jacob Antonsson, skytteligatvåa med 16 mål/inga straffar. Vittnar om hög klass. SIF kvalade neråt i fjor, men trots rejäl åderlåtning 2014 har nytillkomna ungdomar gjort sensationellt bra ifrån sig och slog t o m seriesegraren, Vinberg, hemma i näst sista.

Fast senast Di Gule lirade på Stafsinge IP, fick hemmalaget med 0-4 i Svenska Cupen 2007. Visst, då var IFK Malmö föralldel ett topplag i div 1, och dit har vi lite jobb kvar, men resultat mellan lag har alltid stor mental relevans.

Så här har onsdagens kombattanter presterat denna säsong i respektive serie:
IFK Malmö    22   16  1  5   59-26  +33   49p
Stafsinge IF  22   13  5  4   51-24  +27   44p

IFK:s hemmastatistik resp Stafsinges bortadito för innevarande säsong:
IFK Malmö    11     8  0  3   29-15  +14   24p     (borta     11   8  1  2   30-11 +19  25p)
Stafsinge IF  11     5  2  4   18-14  +  4   17p     (hemma 11   8  3  0   33-10 +23  27p)
(1 gul hemmaförlust förlagd på neutral plan, Hittarps IK 2-3 på Kulladals IP).

Nog blir Malmökamraterna lite statistikfavoriter, även om ett hemmaobesegrat Stafsinge imponerar. Med all oförlöst adrenalin efter Skillinge proklamerar webbredaktionen säker 1:a på onsdag. Avgörandet sker i Falkenberg, dit bortalaget bör ha något extra plusmål med sig i bagaget. Det kan gå att uppbringa med något skitmål/turmål, även om ingen i laget vet vad det är. Extra stadionpublik och skrän skulle inte heller skada. Det är ju trots allt en KVALMATCH UPPÅT, vilket kanske kan locka några hundra gulingar?

Veckas spelschema:
Onsdag 8 oktober kl 19 på Malmö Stadion: IFK Malmö – Stafsinge IF
Lördag 11 oktober kl 14 på Stafsinge Idrottsplats: Stafsinge IF – IFK Malmö

För nästa kvalomgång råder tills vidare totalförbud att snacka Nike/Lomma eller skräckresa till Råslätt/Jönköping. Tack.