Offensivt Borstahusen på söndag?

IFK Malmö

Efter lördagens lärorika bortalektion mot Ekets GoIF, är det nu dags för sista ”hemmamatchen” borta i Arlöv.  Söndag klockan 15 på Kronetorpsvallen möter vi Borstahusen – ett lag med tabellambitioner och fjärdeankad seriefavorit bakom IFK Malmö, Hittarps IK och IFK Trelleborg.

Våra gula grabbar fick bara med sig en poäng från Eket senast, efter att ha skapat en ändlös rad av målchanser men där blott Mohamed Ramadan lyckades näta vid ett tillfälle. I denna match bevisades en gammal fotbollsformel, som seriefavoriter omgående måste lära sig: ”spel mot ett mål = en poäng”.

Ska IFK kunna avancera även 2014, måste hemläxan med försvarsmurar och betongförsvar gnuggas om och om igen, och våra målkungar hitta gluggar i murarna. Likaså gäller för tränarna Malik och Björn att komponera rätt startelva och luckra upp skyttegravarna med optimala spelarbyten.

Borstahusen, emellertid, satsar rimligen framåt efter att ha förlorat sina senaste två matcher. Det kan inte finnas i deras tankevärld att förlora en tredje match på rad och kopplas bort från toppresonemangen.

Så kom och följ ett laddat fotbollsdrama i Arlöv på söndag. Visa ditt hjärtas färger och hjälp IFK Malmö i sin strävan att  fylla ut det enorma tomrummet under MFF.

Våra grabbar kan bjuda på stor underhållning om inställningen är den rätta. Det har vi sett många prov på i vår!

Seriens delikataste grillservice och förtäring erbjuds som vanligt vid Gula Grillen.