Oplockad gås med Eket

IFK Malmö

IFK Malmö välkomnar tredje bortalaget Ekets GoIF till sin maratonvecka på Malmö Stadion, lördag 9/8 kl 13.30. Dessvärre en match där inga poäng kommer att utdelas till gästerna. 

Minnesgoda närvarande på en jordstampad grästuveplan i våras, erinrar sig omöjligheten att spela konstruktiv anfallsfotboll i bortamötet mot denna motståndare. Ovanpå det parkerad spelarbuss och 8 man permanent i boxen. Första poängförlusten, 1-1, och onda aningar om fortsatta matchers försvarsgestaltning för vår gula offensiv.

Men ett erfarnare och helt ordinarie gult manskap tänker nu visa hur gladfotboll spelas på en fin naturgräsmatta. Utvilade Mohamed Ramadan blir t ex inte lätt att tas med, sedan han rätt mörbultad efter förra lördans höstpremiär mot Olympic bänkvilades i tisdagens cupförlust mot div 2-serieledaren Torns IF, 1-4.

En sviktande försvarslinje fick släppa 4 baklängesmål och därmed försvann chansen att möta de stora elefanterna i publiktillställningar på Stadion i höst. Fattas nu bara att Torns IF lottas mot MFF hemma i Stångby?

Våra försvarsproblem är dock välåtgärdade till nästa omgång mot Borstahusen (b). Tim Vincze, 24 och Emil Kadhum, 21, är 2 ytterst kompetenta höstlån som kommer att bota baklängesstatistiken. Dom platsar ej hos Torns IF resp Prespa Birlik av skäl som inte har med skicklighet att göra, de sökte sig båda till IFK samt belastar ej heller vår ekonomi och delvis fördröjda spelarersättningar. Båda lånas nämligen gratis och en av våra supporters betalar den modesta restkostnaden.

Så rejält ilskna efter cupförlusten mot Torn, rånhotar vi nu öppet alla lag som sticker in näsan på Malmö Stadion under resten av säsongen. Hemmaklubben planerar nämligen att beröva er samtliga 4 x 3 poäng som står på spel!

På lördag riktas också vår uppmärksamhet mot Laröds IP, där vår kära seriesegerkonkurrent Österlen försöker undvika ännu en bortaförlust mot återuppvaknade Hittarps IK. Något som Hittarp lyckats jättebra med redan, 3-2 nere i Brantevik.

Vi välkomnar till sist alla gula vänner att bevittna lördagens revansch mot Eket.

Hjälp oss att höja våra publiksiffror och entréinkomster, envars närvaro är ett enkelt sätt att stödja ditt stolta gamla IFK Malmö, verksamt under 3 århundraden: 1800-, 1900- och 2000-talet. Och vi var med i den första Allsvenskan 1924-25.

Det slår ingen i södra Sverige!

Text: Rolf Liljeblad