Lång säsongs färd mot div 2

IFK Malmö

Nedräkningen mot slutseger inleds nu – från en stark gul ledarposition. Med direkt skarpt läge när ett av säsongens 3 olika ledarlag på KULLADALS IP lördag kl 13.30 planerar ge igen för gammal ost.

Malmökamraterna är redo och bjuder Hittarps IK välkomna, men ber icke om ursäkt för att man den 31 maj på Laröds IP 6-2-skickade serieledaren på en förödande ökenvandring med 0 poäng på 5 matcher = bortblåst kontakt med serietoppen.

IFK Malmö kom från ett motsatt utgångsläge: skakade underdogs efter 2 raka smällar och 0-5. Men våra killar visade sensationell karaktär och hög klass, reste sig ur chocken efter klubbens förlust av sin starke ordförande och inledde en segerfrossa som till slut gett dagens 5 poängs ledarmarginal, efter 10 segrar på 11 matcher och 32-9 i mål! Hej-å-hå…

Efter all denna skönsång, poängteras allvarliga orosmoment som faktiskt håller matchutgången öppen. För det första är långa segersviter det farligaste som finns mot en revanschstinn motståndare som inte har nåt att förlora. Hittarp förlorade ju ”allt” mot oss den 31 maj.

IFK:s 7 raka segrar och 5 raka baklängesnollor ska matcha en motståndare som också är i toppform, med en förlustfri svit om 6 matcher sen 27 juli och lika måloffensiva som hemmalaget. Lång stabilitet är heller ingen känd gul dygd, trots att vårt lag imponerat alltsedan 6-2 på Laröds IP. Där segrarna började – och kanske nu också klipps av samma lag?

Så bästa spelartrupp: tillåt ett ödmjukt råd från en nervig webbredaktion och betänk att ni på lördag ska besegra en motståndare som är helt inställd på att knäcka vår mätta(?) framgångsrad. Och att vi är ett statistiskt lämpligt offer för en sådan målsättning, då vi ingjutits stor självkänsla och närapå oövervinnlighet av idel segrar och bakåtnollor. När man vunnit så många svåra matcher räcker väl 6-2-klassen(b) också till hemmavinst – eller…?

Dagens Kanariefåglar måste närma sig lördagens livsviktiga match med samma känsla de gjorde när vi senast mötte denna då mäktiga obesegrade serieledare på Laröds IP. En känsla som ingen lagmedlem kan ha glömt, då det framträdandet var årets förnämsta gula insats i serien. Ty det är inte varje omgång som en serieledare knockas, och låt det för guds skull inte ske på lördag i Malmö.

Vad vore en gul matchpåa utan några rader om Österlen FF, vår kära medtävlare om div2-platsen. De har nu som sista topplag drabbats av den obligatoriska formdippen, precis som IFK Trelleborg (lång svag inledning), IFK Malmö (2 raka torsk  i maj) och Hittarps IK (5 raka förluster i juni-juli) gjort, och kan i värsta fall berövas kvalplatsen till IFK Trelleborg, bara 4 poäng bakom ÖFF? Eller i värsta fall för IFK Malmö, starkt komma igen och återerövra förstaplatsen? ÖFF har faktiskt seriens 3 sämsta lag kvar att möta, innan sista matchen mot oss den 5 oktober i Skillinge.

Så kära medlemmar, supporters och facebookgillare, om ni bara ska kolla IFK Malmö en gång under säsongen, kom på lördag kl 13.30! Ni som brukar komma, ta med er en vän(inna), hustru, älskarinna, exfru, arvstant, unge eller släkting. Förra hemmamatchen regnade ju inne och kostade IFK en del pengar.

Detta är näst sista chansen i år och både IFK Malmö och Hittarps IK spelar offensiv, vacker gladfotboll!

Absolut sista chansen att se gul div3-fotboll är avslutningsmatchen på Malmö Stadion mot Hyllie IK, lördagen den 27 september 2014. Därefter blir det endast div2-fotboll. Och året efter det vågar vi inte säga ännu. Men det står envar fritt att gissa.

VÄLKOMNA, ALLA NYA och GAMLA ÅSKÅDARE TILL KULLADALS IP!

Text: Rolf Liljeblad