Ännu ett ”seriens f.n. bästa lag”

IFK Malmö

Ja, så var det åter dax: hemmamöte mot ett länge obesegrat formlag. Så har det hetat mest hela säsongen. Ändå har vi brutit segersviter för alla utom Österlen.

Seriens förhandsfavorit nr 1 välkomnar söndag kl 15 förhandsfavoriten #2, IFK Trelleborg till Malmö Stadion. Med ruggiga 4 raka segrar och 13-0. Men gult är faktiskt lite värre, 5 raka med 10-2. Eller 8 segrar på 9 senaste med 24-9. Ändå leder vi inte serien. Det gör ju alla med sådan segerprocent!? Men gult syndade några gånger före dessa 9 matcher och har en konkurrent som gick allra bäst före sommaren, vid namn Österlen FF. F ö ett lag som oddsrankades i botten, 9:a av 12 lag!

Fast idag kan det bli riktigt räligt. Trelleborg piskade oss på Vångavallen med 4-0 i första gula förlusten den 19 maj. Men det är över 3 månader sedan, så den tiden är sen länge förbi, eller hur? Stark anledning till stortorsken då var en avstängd Mohamed Ramadan. Vilket han är även denna gång, trots att IFK krävt annullerad eller uppskjuten avstängning hos SvFF till följd av att Mo ständigt provoceras av rasistiska trakasserier – särskilt mot Lödde senast!

Men vi måste klara dagens match ändå, annars förlorar vi div2-platsen till ÖFF. Och får i resterande 5 drabbningar se till att hålla Trelleborg på avstånd och istället kvala oss upp. Just nu via dubbelmöte mot 2:an Stafsinge i div 3 och därefter dito mot Nike i div 2.

Tränare Malik berättar för hemsidan att han hela veckan smider infernaliska planer för söndagens laguppställning. Han säger också att vi ska klara biffen genom truppens genomgående höga klass och att nya frontsoldater får träda fram och göra målen för frånvarande skytteligatoppar! Backlinjens kvalitet är numera stabil, så den vaknar vi inte av natten före match.

Trelleborgs Magnus Bönnemark och IFK:s Luta Mejzinolli är båda borta på söndag, de spelar Futsal Champions League i Sarajevo med Svenska Mästarna Malmö City. Liksom Österlens starka höstförvärv från Prespa Birlik, Murat Kücükvardar, futsalare i samma klubb och som missar ÖFFs svåra hemmamatchmot IF Lödde. Vilka naturligtvis är rejält mål- och revanschsugna efter 3 raka uddamålsförluster, nollade i de 2 sista och utan sina avstängda Kristoffer Andreasson, lagkapten, och skyttekungen Filip Liljekvist, 13 mål. Grundtips tvåa, gardera med kryss. Ska målkorken åter gå ur ketchupflaskan för IF Lödde?

Väl mötta på Malmö Stadion och Gula Grillen, förtjänstfullt hanterad av Käthy och Kenth Lindvall. Intag gärna en nervlugnande kaffe efter hamburgare/knake. I pausen eller på slutet när domaren aldrig nånsin vill blåsa av matchen!