,

Vårt varumärke är starkt!

IFK Malmö

Trots flera års spel i div 4 nyligen, är intresset för och kunskapen om förra statusföreningen IFK Malmö starkt. Även så högt upp som i Norrbotten. Under sommaruppehållet har nämligen inte mindre än 3 duktiga div2-spelare på egen hand tagit kontakt och vill kostnadsfritt spela med oss. 

Två av dem har vi redan stiftat bekantskap med, Tim Vincze från Torn och Emil Kadhum, Prespa. Den senare imponerade stort i debuten mot Borstahusen i lördags och utnämndes direkt till Matchens Lirare!  Vincze bänkvilades samma match till följd av skarpt läge ända till 84e min, 0-2 Filip Widman, så snart ser vi också honom i kriget om div2.

Ekonomiskt pressade div3-topplaget IFK Malmö kan bara tacka för intresset utifrån, ty mån den 25/8 dyker ännu en självkontaktande div2-kraft upp på träningarna, 24-årige Anton From, offensiv mittfältare från div2-ledarlaget i norr, Piteå IF.

Norrbottningen var i våras utlånad till div3-laget Infjärden med bibehållet proffskontrakt hos moderklubben Piteå IF efter skada och rehab. Dessförinnan sensationell blott 16-årig div2-debutant. Anledningen till Antons flytt är fjällans antagning till tandläkarlinjen i Malmö och att han själv också ska studera.

Antons pappa kollade upp Malmö och konstaterade rätt snart att IFK var rätt val för pågen, eftersom han sen gammalt kände till namnkunniga Malmökamraterna. Läs mer om vår mittfältsvolontär på Piteå IFs blogg: http://www.svenskalag.se/pifherr/nyheter/523964/from-flyttar-soderut

…………………………………………..

Lika lockande är dessvärre inte vårt bottenkrigande damlag i div 3 Sydvästra. Trots att IFK Malmö under damfotbollens yngre år i stan länge var överlägset starkast som pionjärer och förstarankade. Ännu ett exempel på IFK-epitetet ”Alla malmöidrotters Moder”!

Inför återstående 6 seriematcher har nu tränare Stefan Björkegren gått ut med sökarlyktan efter en målgörare till sitt i övrigt rätt OK div3-lag. Hela säsongen har nämligen IFK kämpat mot eftersläpande förberedelser, sedan man bara några veckor innan tävlingsstart accepterade en återbudsplats i div3 – efter att knappt ha förlorat uppåtkvalet från div 4 ifjor, där man i slutet av sista avgörande kvalmatchen mot Lönsboda släppte in ett ödesdigert bortamål, och fick stanna kvar i fyran. Det tröttnade IFKs målspruta Caroline Lund på och skrev på för värvande BK Olympic i div3. Trots att gula moderklubben sedan också hamnade i trean, lyckades vi inte få tillbaka Caroline, fast hon länge var ambivalent. Tack BK Olympic!

Så högt värderade läsare och/eller välorienterade damfotbollskunniga:  Har ni vetskap eller tips om någon spelledig tjej med offensiva kvaliteter, vänligen kontakta tränare Stefan på 0731-80 19 53. Det är nämligen inte ovanligt att i damfotbollen finns spelare som av olika skäl gör längre eller kortare speluppehåll under karriären. Ofta är lite äldre och rutinerade tjejer lediga och lättränade för raska inhopp eller comeback.