IFK Malmö närmar sig…

Halva återställaren avklarad! Två divisioner på två säsonger. Återstår en serie innan IFK Malmö är tillbaka där tsunamin slog till 2008 – i div 1!

Det gick vägen i går på Lomma IP, utan några som helst problem. IFK hanterade Lommagiffarna föredömligt, särskilt deras fula skaderiskabla spel. Med bara 1 av våra målkungar på banan – slitne Jörgen Nilsson behövde aldrig kallas in i en match under full kontroll – blev det inte samma målkalas som annars, men 2 gula strutar räckte för att GIF Nike skulle vara 4 mål från avancemang när det var slut. Det borde dock blivit 4-5 bortamål i matchen, och gult var trots förlusten ett bättre lag – även borta.

Enda negativa var att den gamla defekten tvunget skulle sticka fram sitt fula tryne även i säsongens sista tävlingsmatch: 2 mystiska mål i slutminuterna 85+89, vilket alltid väcker sorg, också högtidsdagar som denna. Det är tredje gången på 6 veckor som laget drabbas av defekten ”85:e till slutsignalen” och 2 av dem har nått full katastrof, reducerad serieledning resp förlorad serieseger. Den förste mot Hittarp 13/9 (89:e+92:e), den andra mot ÖFF 5/10 (87:e).

Att IFK Malmö nu blivit försteutmanare till jättestorebror MFF är ett grymt uppåtsving, om vi konstaterar att motsvarande ranking för bara 18 månader sedan, i april 2013, var #13!!! Så den delade förstaplatsen ska vara odelad om 1 år i div1, ty IFK Malmö har inte varit så här heta sedan vi gick till Superettan år 2000!!!

Här en mer marknadsinriktad analys av vårt starka varumärke i ett förslag till sponsorupprop i Dagens Industri eller Svenska Dagbladet:

FOTBOLL SOM MARKNADSKRAFT

Ett av Sydsveriges starkaste historiska idrottsvarumärken, IFK Malmö, söker investerare inom fotboll. 

Rikets tredje största stad saknartill skillnad från Stockholm och Göteborg, helt konkurrens i vår nationalsport. Landets bästa lag, MFF, besitter idag monopol på elitfotboll i Malmö med omnejd. Ett missförhållande som alltmer  förvånar och uppmärksammas, parallellt med Malmö FF:s svindlande framgångssaga och flera hundra miljoner kr i Champions League-inkomster inför 2015.

Närmast rankade lag ligger i fjärde divisionen, varför Allsvenskan och Superettan erbjuder jungfrulig derbymark i landets starkaste tillväxtregion Malmö-Lund-Köpenhamn – färdig att exploateras för produkter & tjänster i Sverige, Danmark och Skandinavien. Genom partnerskap, hälftenägande, investerarnamn och stark exponering i Nordens hetaste fotbollscentrum med Champions League, FC Köpenhamn och Malmös starka kontinentala influenser.

De under 13 allsvenska säsonger en gång jämnbördiga klubbarna Di Blåe och Di Gule, bor alltjämt grannar i västra Malmös traditionsstarka Stadionområdet. IFK spelar på förra VM-arenan, den ärevördiga ’gamla damenMalmö Stadion, medan MFF huserar på sin egen toppmoderna Swedbank Stadion tätt intill.

Verkningsgraden för insatta 3-5 milj kr kan räknas högt, utifrån ett idag omfattande nominellt marknadsvacuum över en idrottsyta lika potentiell som södra Stockholms Friends Arena och Tele2 Arena. Skillnaden i exploateringskostnader blir i jämförelse en bråkdel till kontinentnära Malmös fördel.

IFK Malmö/Kanariefåglarna/Malmökamraterna, bildade 1899 och ingående i första Allsvenskan 1924, utgör stadens historiskt högst meriterade idrottsvarumärke medan MFF är Malmös starkaste fotbollsvarumärke. IFK är under uppgång efter några olyckliga år i lägre divisioner. Representationslaget har 2013 och 2014 avancerat två nivåer till nuvarande div 2, med kursen stark och stabil för fortsatt klättring tillbaka till vår normala elitnivå.

IFK Malmö Fotboll AB (556851-6941)
aktiebolag@ifkmalmo.se
information 0765-810 900