Ännu en gul slutminutchock!

IFK Malmö är fortfarande seriens bästa lag. Höstfacit 9 vunna av 11 är väldigt bra.  8 hållna bakåtnollor är fantastiskt. 7 insläppta mål på 11 matcher är heller inte illa.

Dagens ofattbara förlust i 87:e minuten förändrar inget i ovanstående bedömning. Men utfallet och slutresultatet av all denna samlade spelarkompetens är totalt underkänd. Liksom att spela för oavgjort i 30 slutminuter. Eftersnacket i Skillinge gick i huvudsak ut på att bästa laget förlorade.

Enda priset till IFK Malmö 2014 utgår för överlägset totala antal solklara målchanser. Men dessvärre också överlägset flest brända sådana. Trots detta 59 gjorda mål illustrerar antalet sumpade! Och att denna negativa utveckling inte förmådde bromsas, 36 satta målchanser på våren blev bara 23 på hösten. Trots att spelet, försvaret och stabiliteten starkt förbättrades. Målsumpningen bara ökade.  På våren förlorade vi 11 poäng, på hösten bara 6.

Efter dessa dystra fakta undrar nu massor av bedömare hur den spelskickliga storfavoriten IFK Malmö kunde undgå att vinna Div 3 Södra Götaland? Ja, denna fundamentala fråga kommer att behandlas senare i veckan, eftersom vi nu måste koncentrera oss på kvalspelet.

Efter den knäckande urladdningen i Österlen inleds detta redan på onsdag kl 19 hemma mot serietvåan i den nordligare götalandstrean, Stafsinge IF. Retur på lördag i Falkenberg.

För att fortsätta med hemsidans säsongskommentarer, ska poängteras att vårens poängtapp var förklarliga och inte ska tillägnas ytterligare tårar. I ett grymt dråpslag förlorade IFK Malmö chockartat sin starka ordförande. Oro och handlingsförlamning, sviktande sponsorintäkter och uteblivna spelarlöner fick fullt naturliga effekter för lagets slagstyrka i form av frustration, disharmoni och 3 förluster.

Men, kära Malmökamrater, det finns också en dödsbringande defekt inbyggd i vårt ärorika namn, som kan kallas ”87:e till slutsignalen”. För vilken gång i ordningen orkar inte utredas här. Bara att spöket lever kvar med oförminskad kraft 2014, alltsedan det första gången 1969 visade upp sig mot Helsingborg på Malmö Stadion, 0-1 i sista matchens 89:e min efter grov HIF-utspelning inför 26.000 åskådare och förlorad allsvensk promovering.

Vårens turbulens klarades förtjänstfullt ut och killarna gick för fullt hela hösten. Ledde plötsligt åter serien med 5 poäng och allt kändes klart. Men då glömde vi bort gamla ”87:e till slutsignalen”, som inte synts till sedan 2010, då vi i sista matchens slut knuffades ner till div 4. Spöket återkom första gången för 3 veckor sedan mot Hittarps IK (2-3 i 89:e resp 90+2) och så i dag samma sak mot ÖFF (87:e).

När nu IFK Malmös genetiska defekt återigen konstaterats vid bästa hälsa, får vi som alla
tidigare gånger förbanna försynen, bryta ihop och åter spotta i nävarna. Innan den slår till igen, ska vi hinna visa kvalkollegerna Stafsinge från Falkenberg, tvåa i sin div3-grupp, och Nike från Lomma, trea från slutet i sin div2-grupp, vem som trots allt är laget för div 2.

Vi är nämligen förmätna och tror oss efter Skillinge ha fyllt motgångskvoten för 2014, så att gången i elfte timman kan ligga krattad för landets kanske ”starkaste” div3-lag?

Trots 2 ”hossemål” på oss idag, gratulerar IFK Malmö ÖFF till deras div2-plats. En stor bragd och stolthet för hela bygden och Österlen. De visade i första halvlek att de också är en stark serieetta. Oändligt mycket bättre än f d serieledaren på att sätta målchanser, vilket varit ÖFFs signum hela säsongen.

Lycka till i div 2, Lars Blixt & Co! Er prestation överträffar samtliga 11 lag i div 3 Södra Götaland och ni har presterat mest, bäst och jämnast av alla 2014.