Anton Froms stora helg…

IFK Malmös första äkta norrlänning, i vart fall ovärvade (och i mannaminne), 21-årige mittfältaren Anton From från Piteå IF, var ytterst nära ett dubbelavancemang gången helg. Först fick han på lördagen debutera för sina nya klubb, blivande div2-laget IFK Malmö och i praktiken säkra seriesegern hemma mot Hittarps IK i div 3 Södra Götaland. Premiärinhopp i 74:e och allt gick utmärkt till 89:e, 2-1 till Di Gule.

Men då ingrep Fru Fortuna och ömmade för de forna serieledarna från Hittarp, som mirakulöst fick sätta 2 bollar i sista minuten+stopptid = hemmachock och 2-3. Men föralldel, Hittarp gjorde inte otippat en mycket bra match och skakade i första halvlek serieledarna. Medan det i andra inte var nåt snack om hemmasegern.

Antons andra, lite större serieavancemang infriades 2 dar senare, då hans moderklubb i div 2 Norrland, Piteå IF, promoverades till div 1 Norra efter 4-1(h) mot Boden med 4 omgångar kvar.

IFK Malmö gratulerar som första söderklubb till prestationen. 12 poäng och 30 plusmål före tvåan Sandvikens IF, räcker med råge ända in i mål – även om ordet ’div 1’ förmodligen är bötesbelagt i Piteå någon omgång till. Sandviken är f ö ett lag som Kanariefåglarna haft många klassiska duster mot under sina 13 allsvenska år, bl a ett antal på Malmö Stadion.