, ,

Melker Ellborg lånas ut av MFF till IFK Malmö

Melker Ellborg. Foto: Malmö FF

I december förlängde Melker Ellborg sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2025. Nu lånas den lovande MFF-målvakten ut till IFK Malmö i Ettan Södra kommande säsong.

Melker Ellborg kom till Malmö FF från Kalmarklubben IFK Berga 2019. Året efter skrev han på ett A-kontrakt med Malmö FF som i december 2021 förlängdes till och med 2025.

Nu lånas den 18-årige målvakten ut till Ettan Södra-klubben IFK Malmö över säsongen 2022. Enligt avtalet är det möjligt för Melker Ellborg att träna med och spela matcher för båda föreningarna.

Andreas Georgson, sportchef i Malmö FF:

– Melker har snabbt tagit stora steg i sin utveckling sedan han kom till vår akademi och belönades i december med ett nytt kontrakt. Nästa steg är att regelbundet få spela A-lagsfotboll och vi tror och hoppas att en utlåning till IFK Malmö kan medföra det.

Melker Ellborg:

– Det här känns helt rätt och ett naturligt steg för mig för att fortsätta utvecklas. Jag ser det som en bra möjlighet att få A-lagserfarenhet från seniorfotboll och ser fram emot en spännande säsong.

Robin Lundgren, marknadschef och styrelseledamot i IFK Malmö:

– Sedan jag satt mig i styrelsen i IFK Malmö för drygt två år sedan har målet alltid varit att etablera ett bättre samarbete med MFF, detta är jag övertygad om gynnar båda klubbarna. Nu har vi etablerat oss i Ettan Södra och resan uppåt i seriesystemet fortsätter. Jag och hela klubben är oerhört glada och stolta att vi kunnat komma överens om att Melker lånas ut till oss under 2022. Vi lovar att ta väl hand om honom och hans utveckling.