Ödesmättat i Svenska Cupen

IFK Malmö

IFK Malmö Fotbolls megavecka fortsätter. Redan i morgon kväll, tisdag 5/8 kl 19 på Malmö Stadion, välkomnas Torns IF till det viktiga mötet i Svenska Cupens sista omgång före fri lottning mot allsvenskar och superettor. Vilket för stadionsegraren öppnar möjligheter till publikmatcher och kassatillskott av stora mått!

Återkomna serieledarna IFK har som bekant grymma 8 dagar med 3 stadionmatcher 2-9 augusti. Första hindret, BK Olympic, betvingades framgångsrikt i lördags, där knappa 3-2 var stabilt med 3-1 fram till slutminuterna. Trots nykomponerad 4-4-2-uppställning(!) med 2 duktiga unga debutanter, Dardan Behrami, 19, och William Mårtensson, 18, som startspelare. Stundom lite sommarsegt utan träningsmatch och ett fåtal träningar, men segern var välförtjänt och entydig.

Tisdag kväll krävs att gult återfinner sitt gamla adelsmärke från försäsongen, då div2-lagen hanterades på bästa sätt med segrar och ögonfägnande spel.

Serieledande Torns IF blir en hård nöt att knäcka för serieledande IFK Malmö. I våras såg man emellertid ingen skillnad mellan div3 och div 2, så måtte Malmökamraterna hitta åter till detta välsignade tillstånd – trots att vi nu är påpucklade av 13 hårda seriematcher som årets motståndare för alla lag!

Väl mötta på Stadion tisdag kl 19.

Och därefter, redan lördag 9/8 kl 13.30, nästa seriematch hemma mot Ekets GoIF!

Text: Rolf Liljeblad