Spel mot ett mål

IFK Malmö

…och alldeles för snabbt sådant för formlaget IFK Trelleborg, som inte fick nånting att säga till om eller ens någon nämnvärd målchans.

Gult 3-0 redan i halvtid på träningsplan 9 och konstgräs i skyfalls-Malmö, blev 6:e raka segern och 5:e bakåtnollan. Äntligen flyger Kanariefåglarna åter högst i Södertrean!

Mohameds Ramadans avstängning gottgjordes elegant av parhästen och skytteligaledaren Jörgen Nilsson, som fixade till 3 mål redan i första halvlek. Pressade fram ettans självmål, nickade in tvåan och ordnade straffen till trean, som Armin P satte felfritt och säkert.

Dessförinnan hade skyttekungen med snäv tidsmarginal privathämtats av en hängiven gul smålandssupporter från pågående distansstudier i Göteborg till Malmö Stadions ”innanhav” (ibland är det riktigt roligt att knyta ihop komplicerad matchlogistik…)

Nästan alla var vi oroliga för superstabila IFK Trelleborg. Vårens avklädning på Vångavallen satt på näthinnorna och gästerna hade lyckats flyga hem toppnamnet Magnus Bönnemark från Futsal i Sarajevo, och ville heller inte höra talas om att skjuta upp matchen – som ett tag var på tal. Malmö Stadion var länge en insjö och det fanns förespråkare både för att skjuta upp eller att spela på en träningsplan.

Efter en stunds palaver blåste domaren till 1 timme försenad avspark – och SÄSONGENS BÄSTA SPEL! Samtliga gula höll högsta klass idag, inte minst våra starka mittfältare Armin Pasagic, Damir Becirovic och Tobias Rosenlind.

Hela vår backlinje var grym och tillät Trelleborg inga extravaganser. Försvarsnykomling Tim Vincze var bäst på plan och avlöste därmed senaste titelhållaren Mattias Hansson. Kampen dessförinnan (Borstahusen) korades nytillkomne backkollegan Emil Kadhum till bäst.

Supernollan i mål, Daniel Pode, kan inte ges något omdöme till följd av 90 minuters arbetslöshet =) En annan som sällan nämns är Martin Ingelsson, av den enkla anledningen att han a-l-l-t-i-d är lika bra, så för den pågen blir det ständigt ensidiga, trista recensioner. Möjligen har inte sagts att Martin är klubbens största föredöme som spelare och pådrivare.

Nu kvarstår 5 matcher och Kanariefåglarna synes ha uppnått en stegrad och varaktig formnivå. Hoppas våra underbara lirare och malmökamrater känner kraft nog att hålla stilen en dryg månad till av en emellanåt jättejobbig säsong, så kan vi alla vila och samla krafter för nya uppgifter 2015.

Med de sportsliga målen förhoppningsvis uppfyllda, återstår en hel del strukturella frågor att lösa för statusföreningen IFK Malmö. Som kräver intensivt arbete från att sista sparken är slagen och 5-6 månader framåt. Vår uppåtgående förening behöver nu fler medarbetare och nya ekonomiska samarbetspartners. Det klarar utan tvekan vårt starka varumärke, om bara den livsviktiga rekryteringen och arbetsinsatserna kan fullgöras.