,

Välkomna till Gula Bol(l)aget

IFK Malmö

Jag heter Rolf Liljeblad, IFK:are sedan 1960 p g a Malmökamraternas guldstrid i Allsvenskan och kvartsfinalspel i Europacupen/Champions League 1961. Ett tillstånd som förvärrades av IFK Malmö Handbolls storhetstid på 70-talet med högklassiga SM-slutspel och Allsvenskt Guld. Och allra värst! – flera gånger ”minuter från Allsvenskan i fotboll” genom åren. 

Har övertalats av webbredaktionen att hålla igång en allmänt orienterad gul blogg från och med snart. Enär jag redan gjort mig skyldig till ett antal betraktelser `Inför nästa match` i vår, är jag nog bekant för många av hemsidans läsare. Dessa hälsas tillsammans med nya kommentatorer och debattörer härmed välkomna till Fotbollsbloggen GULA BOL(L)AGET.

Är pensionerad allmänjournalist inkl kultur/politik, och således något mindre enkelriktad sportjournalist än webbkollega Michael Lindholm. Gör nu mitt andra IFK-gästspel från 2011, efter att ha gått i väggen en gång tidigare på sent 80-tal. Men man får nya krafter i mogen ålder – med mycket tid och lite bekymmer för utflugna fruar, vuxna barn och avsåld villaträdgård.

Vill till sist skryta med att IFK Malmö (under mitt redaktörskap) 1988 prisbelönades för att ha producerat Sveriges bästa föreningstidskrift ”Kanariefågeln”, tillika matchprogram hela året för fotboll resp handboll.

Välkomna att hjälpa denna blogg förstå verkligheten, visa den tillrätta och opponera er mot dess alltför gula vinklar på fotbollen och övriga livet. Men också berömma alla kloka ord, goda insikter och modiga ställningstaganden.

Så bara ös på – med mycket nöje!